[ Area 52 ]


Al enige weken lang had Oxysept moeite met slapen. Zijn hersenen, nooit verlegen om een vrije associatie meer of minder, bleven maar doormalen over twee dingen: een artikel over UFO's in de Wired en de mysterieuze witte vlek die hij laatst had aangetroffen op een kaart van de omgeving, die hij had opgevraagd bij Lokatienet.nl.

Vondellaan

Wat [ Area 52 ] betekende hoefde je Oxysept niet meer uit te leggen. Area 51+1! En was dit misschien ook een verklaring voor die felle witte lichtflitsen die Oxysept de laatste tijd regelmatig vanuit zijn bedje door het raam kon zien en waardoor hij zijn knuffel Eeyore nog dichter tegen zich aandrukte?

Tijdens weer zo'n doorwaakte nacht wist hij het ineens zeker: er moest een geheime landingsplaats voor UFO's zijn vlak naast zijn huis! Oxysept schoot rechtop in zijn bed en greep de telefoon om R. te bellen, directeur van UseLab en bij Oxysept bekend van het maandelijkse Internetgoeroe-topoverleg. R. had wel vaker met aliens te maken gehad vanuit zijn functie bij de overheid, en kon vast klaarheid brengen in deze zaak!

R. was gelukkig nog wakker (hij zat al veertien uur onafgebroken te Quaken, zo meldde hij terwijl het geluid van een kettingzaag op de achtergrond klonk) en een afspraak was snel gemaakt. De volgende dag, bij het eerste straaltje zonlicht, zouden de twee directeuren gewapend met een digitale camera op onderzoek uit gaan.

Spannend! Vertel me meer!