Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
QuickAlert
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
  [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


vrijdag
1 oktober 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[CMG]
[Primafoon]
[Brunel]
[Compu'Train]
[Primafoon]
[Oce]
[Netaspect]
[ABN AMRO]

Fiets breekt doormidden: bejaarde ongedeerd

Van onze correspondent - NOOTDORP, donderdag

Een 92-jarige man uit Nootdorp kreeg gisteren de schrik van zijn leven: terwijl hij op weg was naar zijn wekelijkse bridge-avondje brak de fiets waarop hij gezeten was plotseling in tweeën. Ettelijke omstanders, die gealarmeerd door het hulpgeroep van de oude baas spoedig op de plek des onheils aanwezig waren, wisten de onfortuinlijke bejaarde gelukkig weer snel overeind te helpen.

De kwieke grijsaard, die aan het bizarre ongeval slechts enkele schrammen en een flinke buil overhield, is een dag later alweer helemaal van de schrik bekomen.

'Het ene moment was ik aan het fietsen, en het andere moment lag ik ineens op de grond!' zo vertelt hij aan iedereen die het maar wil horen vanachter een kop koffie met een oer-Hollands speculaasje in het dorpshuis, de pleisterplaats voor actieve Nootdorpse senioren. Die ondertussen vol bewondering kijken naar hun kranige 'Opa Fiets', zoals hij door alle dorpsbewoners wordt genoemd omdat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog dagelijks een fietstochtje maakt.

'Waarschijnlijk is het zo goed afgelopen omdat ik voor vertrek een paar jonge borrels had gedronken, dan val je wat soepeler! Neem dat maar van mij aan!' zegt hij met een olijke blik, terwijl de rest van het kleine dorpshuis in lachen uitbarst.

Het feit dat zelfs de burgemeester even langswipte om te informeren naar de gezondheid van 'Opa Fiets' leek de onverwoestbare vijfenzestig-plusser meer van zijn stuk te brengen dan alle commotie van gisteren bij elkaar.

'En vanaf nu noemen we u Opa Halve-fiets!' grapte de burgervader plagend tegen zijn bejaarde plaatsgenoot, die door zijn miraculeuze ontsnapping aan de dood nog wel even het gesprek van de dag zal blijven in zijn woonplaats.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.