[ Met thee wordt geen kunst gemaakt ]


In de vierde aflevering van deze zeer onderhoudende rubriek dan eindelijk een echte kunstenaar: Loes. Nou ja, bijna echt, want pas over een maand of twaalf zal ze haar officiële kunstenaarsdiploma in ontvangst nemen in de aula van de HKU, die dan ongetwijfeld tot de nok toe gevuld is met mensen die menig traantje zullen wegpinken.

Als Loes niet aan het creëren is in haar met Pluk van de Petteflet- en Pulp Fictionposters behangen atelier, loopt ze waarschijnlijk te winkelen in Amsterdam's duurste kledingzaken of is ze aan het knuffelen met MartinJ. In die volgorde.

De rest van haar kostbare tijd besteedt ze aan slapen en in bad liggen, eventueel gecombineerd (nooit met open mond!). Bij tijd en wijle (of eigenlijk zo'n tien keer per dag) wordt ze getroffen door aanvallen van tergende onzekerheid (waarom doe ik dit? wat is de zin van het leven? moet die alien nu wel of niet lachen? wat moet ik aan vandaag? waarom zou ik eigenlijk opstaan? waarom heeft iedereen zoveel plezier? is het leven leuk of zo? is mij iets ontgaan? hallo? hallo?!) en laag overvliegende depressies, waartegen zelfs geen dubbele dosering St. Janskruiddragees bestand is. Op deze momenten van diepe duisternis in haar ziel trekt ze zich terug onder een stapel jassen, die ze speciaal voor dat doel verzameld heeft. Jankend wacht ze dan het einde van de wereld af: het bevrijdende moment wanneer er een bliksemstraal uit de hemel zal schieten om iedereen te treffen waar Loes een hartgrondige hekel aan heeft. Dat moment is nog steeds niet gekomen, maar dat is niet erg, want een kunstenaar moet lijden (zoals iedere rechtgeaarde kunstliefhebber zal beamen). Het lijden heeft onder andere reeds het volgende opgeleverd. Oh ja! Je hebt wel de Quicktime 3-plugin nodig voor de eerste twee kunstwerkjes. Ingewikkeld! Valt best mee.

De files zijn wel een beetje dat je zegt van

groot.

Vooral 'I-tjing' is speciaal voor de kabelmodemers onder ons. Maar wegens hun uitzonderlijk hoge kunstdichtheid bied ik ze toch aan. Thermoskan koffie erbij en downloaden maar!

En toen was er Loes - 1999 (620 Kb, Quicktime 3)
I-tjing - 1997 (3.085 Kb, Quicktime 3)
Visitekaartje - 1999 (16 Kb)[ Maar wat is het? ]