[ Eigen Web en Site ]


Leader eindigt. Muziek loopt door. Irene zet koffie. Koffie loopt door. Nico zit ongeduldig op de bank. Rob is nog in de badkamer.

Irene: Welkom bij Eigen Web en Site! Krijgt u ook al de lentekriebels, nu de krokussen hun kopjes opsteken en de bomen in bloei staan? Ik wel! Tijd om eens lekker het huis te luchten en uw website te verbouwen! Wat gaan we vandaag doen Nico?

Nico: Nou Irene, dat zal ik je vertellen! Vandaag gaan we een metamorfose doen!

Irene: Je gaat toch niet weer veranderen in die bouwvakker uit de Village People? Jottem!

Nico: Nee, hahaha! Dat hebben we vorige week al gedaan! Deze week ga ik iemand helpen die een lastig probleem heeft op z'n website. Hij wil graag een invulformulier hebben, maar hij weet niet precies hoe je zoiets maakt. Rob en ik gaan hem daarbij helpen!

Irene: Leuk, een invulformulier! Zeker nu de zomer er alweer aankomt! Zo'n formulier ziet er soms best wel ingewikkeld uit met al die leuke rondjes en vakjes en pijltjes waar je op kunt klikken, maar het valt best wel mee, of niet Nico?

Nico: Zeker! Als je maar systematisch te werk gaat en (tilt koffiekopje op en kijkt olijk in de camera) je koppie erbij houdt!

Irene: Wat hebben we hiervoor nodig?

Nico: Dat ga ik nu uitleggen, Irene! Wat we gaan maken is een formulier met radiobuttons, of leuke rondjes, zoals jij dat noemt. Daarvoor hebben we nodig: <FORM>, <INPUT type=radio name="1">, <INPUT TYPE="HIDDEN" NAME="Eigen Web en Site"> en natuurlijk </FORM>. Dat is het eigenlijk al zo'n beetje!

Irene: Nou, dat valt best mee Nico! Helemaal niet zoveel!

Rob komt binnen. Er zit een klein beetje wit poeder onder zijn neus.

Rob: En denk eraan, als je plaatjes maakt bij je website: gebruik het juiste palet! Anders worden je plaatjes korrelig. Daarover gesproken!

Rob loopt weer naar de badkamer. Nico gaat achter een pc zitten die op een tafeltje met een grote vierkante kaars en een terracotta plantenbak in aardse tinten staat.

Nico: Inderdaad, het juiste palet is heel belangrijk! Ik gebruik zelf altijd het Netscape-palet. Slechts 216 kleuren, en toch een hele hoop mogelijkheden! En veilig hè! Goed! Hier hebben we de site al waar we vandaag aan gaan werken. Ik open even een editor en dan kunnen we beginnen. Leuk weekend gehad, Irene?

Irene: Ja hoor! Vrijdagavond ben ik met Carlo wezen eten in dat nieuwe bistrootje bij ons in Almere, en daarna naar de Sisi-marathon in het Pathé-theater. Man, wat was ik opgeblazen aan het eind van de avond! Veertien kratten Sisi! De enige keer dat ik ooit zo vol ben geweest was na die paté-marathon in het Sissy-theater in Wenen, toen in de vakantie. Die Oostenrijkers konden de paté uit m'n oren ha...

Nico: En klaar is het formulier al! Gewoon de juiste HTML-tags gebruiken, en natuurlijk even mooi afwerken door het formulier met een tabel op de juiste plek te zetten. Vergeet ook de resetbutton niet!

Irene: Ziet er prima uit, Nico! Daar kunnen Fokke en Myrna nog een puntje aan zuigen! Daarover gesproken!

Irene staat op en loopt naar de badkamer. Nico klikt wat windows dicht, neemt nog een kop koffie en gaat ook naar de badkamer. Hij doet de deur open en slaat hem vrijwel meteen weer dicht. Keert zich kokhalzend naar de camera.

Nico: En volgende week: een ASP-script waarmee zelfs de smerigste badkamer van een Sodom en Gomorra verandert in een blinkend schone ruimte, waar je zonder problemen een EO-jongerendag kunt houden! Tot dan!

Muziek wordt ingestart. Nico loopt het beeld uit, aftiteling wordt geprojecteerd op badkamerdeur.
[ Maar wat is het? ]