[ Met thee wordt geen kunst gemaakt ]


Woekeren met je talenten: reeds in de bijbel kunnen we lezen hoe handig dat kan zijn. Remment, de kunstenaar van vandaag, kent zijn oude en nieuwe testament en maakt dientengevolge van één kunstje een drieluik.

Remment is als het ware een multidisciplinair kunstenaar. Niet alleen maakt hij kleurrijke plaatjes, hij is ook een (vooral door zijn buren) gevreesd freestyler en human beatboxer. Ook voor een windmill of headspin draait hij zijn hoofd niet om. Diverse dansvloeren van het Utrechtse stadje U. worden door de tegenwoordig platinablondgelokte Remment onveilig gemaakt; vooral de bekende horecagelegenheid T. is een terrein waar hij zich graag manifesteert. Het liefst op donderdagavond, vanwege de busladingen lekkere studententjiks die dan het statige pand bevolken. Zijn belangrijkste wapen: de lasso, een dans die ooit geïntroduceerd werd door John Travolta (voor de jongere lezers: dat is die gozer uit Face/Off). Als Remment op onnavolgbaar soepele wijze de lasso inzet, verandert iedere parketvloer automatisch in een vlak van kleurig knipperende vierkantjes.

Toen Remment eind vorig jaar even niet goed oplette op zijn werk, bleek hij ineens in een management development traject terecht te zijn gekomen. Dapper liet hij zich meevoeren, en nu is hij al op het punt beland dat hij (na enkele keren op zichzelf teruggeworpen te zijn) geleerd heeft hoe hij vaker met zijn vuist op tafel moet slaan. Maar hier houdt zijn carrière niet op, hell no! Momenteel is Remment onderdeel van een selecte groep, waar iedere jongere eigenlijk wel bij wil horen: de YEP-pers. Dat zijn Young Executive Professionals, of zoiets. Vandaar ook dat hij een felbegeerde plaats in deze rubriek heeft verworven, denk ik. Overmand door zoveel zelfvertrouwen leverde hij drie bitmaps van 995 Kb per stuk aan. Yeah! Dat is de juiste spirit! Maar wees niet bevreesd, gij lezer zonder kabelmodem, ik heb ze verkleind tot handzaam formaat.

Drieluik - 1998:
Blue-ish (8 Kb)
Red dragon (5 Kb)
Complicated yellow (9 Kb)[ Maar wat is het? ]