[ Met thee wordt geen kunst gemaakt ]


Kunstenaar word je niet, dat bén je. In dat kader presenteert [ Maar wat is het? ] u vandaag een uiting van een collectief (getooid met de speelse naam BiBi) waarvan de leden al vroeg in hun leven besloten: voor ons geen Cito-toetsen en beroepentests! Wij zijn kunstenaar!

Geen van de leden van dit door diverse peuterspeelzalen gehypte en onder jonge moeders spraakmakende gezelschap heeft een kunstenaarsdiploma, maar het belangrijkste lid is nu al behept met de voor kunstenaars zo gezonde hang naar zelfdestructie. Bij deze getormenteerde would-be Dali uit zich dat in het drinken van grote hoeveelheden bier, afgewisseld met al even grote hoeveelheden koffie. Overigens geeft de titel van hun waterverf op papier al aan dat zij ook de wat meer psychedelische middelen niet schuwen.

Het veelgezochte gesamtkunstwerk van het Utrechtse kunstenaarscollectief dat hier vandaag gepresenteerd wordt, siert momenteel het appartement van de excentrieke kunstkenners (en vrienden van Ludo Sanders) M. en R. uit het eveneens Utrechtse stadje U. Het driemanschap BiBi heeft in dit werk de voor hun oeuvre zo kenmerkende verrassende dynamische spanning weten te bereiken door vrij gebruik te maken van verschillende technieken. Bij applicatie van de verf heeft men zich niet beperkt tot de kwast maar is in de traditie van Yves Klein ook het direct contact tussen lijf en doek niet geschuwd. In de afwerking is gebruik gemaakt van de achterkant van de kwast.

Bibi is als collectief ook actief met performances waarbij vanzelfsprekend uiterst creatief met het materiaal wordt omgesprongen.
's Zomers beoefenen de drie heren, bij voorkeur naakt, de zogenaamde conceptual micro-landart.

De drie leden van collectief BiBi zijn respectievelijk twee, twee en drie jaar oud.

Eén, twee stippen - 1999 (Waterverf op papier, 26 Kb.)[ Maar wat is het? ]