[ Met thee wordt geen kunst gemaakt ]Dit is als het ware een dubbele aflevering van [ Met thee wordt geen kunst gemaakt ], want vandaag presenteren wij u een kunstenaar die zijn eigen tattoo heeft ontworpen, waarna hij tijdens het uiterst pijnlijke proces van 'naald in huid' ook nog de tegenwoordigheid van geest had een andere kunstenaar de opdracht te geven om kekke foto's te maken.

De getatoeëerde martelaar die wij hier respect geven is de in het Groningse stadje G. zeer gerespecteerde kunstenaar Tankman. Daarbuiten kennen nog weinig mensen hem, maar daar zal nu wel snel verandering in komen. Tankman is een echt renaissance-mens; hij kan eigenlijk alles. Als hij niet aan het creëren is in zijn met kapotte televisies versierde atelier, geeft hij bijvoorbeeld fitness-instructies aan allerlei moddervette en amechtig hijgende mensen in zaal Simplon, ook in het Groningse stadje G. In die zaal heb ik nog eens een concert van Mucky Pup bijgewoond, bedenk ik mij nu! Maar dit geheel terzijde.

De door Tankman ontworpen tattoo, wat zal ik daar 's over zeggen? Ik weet niet precies wat al die runentekens en symbolen betekenen, maar het geheel ziet er in ieder geval buitengewoon interessant en mysterieus uit, dus we hebben hier met een duidelijk geval van kunst te maken. En het aloude adagio dat een kunstenaar moet lijden is door Tankman bijzonder letterlijk opgevat, zoals u kunt zien in de nu volgende fotoserie. Hij heeft zijn plaats in deze rubriek dus dubbel en dwars verdiend. Het feit dat Tankman een broer is van Tengees heeft trouwens ook meegeholpen.

Voordat u naar de doordringende fotoserie gaat kijken wilt u vast nog wel wat meer weten over de producties van de uiterst getalenteerde Tankman. Welnu, hier zijn drie van zijn meest recente werken:

Erwtensoep (46 Kb)
Blue Bone (Warning! 224 Kb!)
GrindZebra (24 Kb)

Rest ons alleen nog even een shameless plug te doen voor de meneer die op vakkundige wijze de tattoo heeft aangebracht op Tankmans rug: Rinto is zijn naam. Allen daarheen!

Tattoo
Tankman 1
Tankman 2
Tankman 3
Tankman 4
Tankman op de helft!

Tankman 5
Tankman 6
Tankman 7
Tankman 8
Tankman 9
[ Maar wat is het? ] [ E-mail ]