[ I need twelve inches or more ]


Kent u ze nog? Die grote zwarte schijven met aan elke kant één nummer? Er was een tijd (de tijd van beenwarmers, lolo-ballen en Snor) dat er van bijna iedere 7"-single ook een 12" verscheen. 12"-es hadden diepere groeven, vettere bassen, mooiere hoezen en vooral: langere nummers. Sommige nummers werden voor de 12"-versies gewoon van een extra coupletje of zouteloze solo voorzien, maar er waren ook 12"-es die het origineel in kwaliteit ver overstegen. Aan die laatste categorie geeft [ Maar wat is het? ] in samenwerking met DJ O'love ultiem respect in deze rubriek.

DJ O'love is overigens te huur! Voor allerlei diensten, maar toch voornamelijk voor het draaien van funky (deep-)house, US Garage, deep disco, funk en jazzfunk. Stuur hem eens geheel vrijblijvend en zonder aankoopverplichting een e-mail en maak een deal!
[ I got the feeling ]

En we gaan meteen ruig van start met een onvervalste disco-kneiter! Te weten: I got the feeling van Two Tons of Fun (de achtergrondzangeressen van wijlen Sylvester), geremixed door wijlen Patrick Cowley (ja mensen, disco is een erg ongezonde levensstijl, u kunt beter de Charleston doen). Patrick Cowley kon eigenlijk alles: hij was songschrijver, producer, technicus, en het schijnt dat hij ook nog eens een perfecte quiche kon maken binnen een half uur!

In zijn tijd (eind jaren '70) waren er nog geen synthesizers met 65536 voorgeprogrammeerde geluiden, dus wat deed onze Patrick? Inderdaad, hij programmeerde die geluiden gewoon zelf, met de hand, naar het schijnt ook nog met een ponskaartenmachine (die toen nog volledig van hout waren). Op de zolder van het rekencentrum bij uw universiteit kunt u misschien nog wel zo'n apparaat vinden, maar denk niet dat u daarmee meteen net zo funky bent als Patrick Cowley! Die had namelijk nog een andere kwaliteit: genialiteit.

I got the feeling - Two tons of Fun[ Maar wat is het? ]