[ I need twelve inches or more ]


Kent u ze nog? Die grote zwarte schijven met aan elke kant één nummer? Er was een tijd (de tijd van beenwarmers, lolo-ballen en Snor) dat er van bijna iedere 7"-single ook een 12" verscheen. 12"-es hadden diepere groeven, vettere bassen, mooiere hoezen en vooral: langere nummers. Sommige nummers werden voor de 12"-versies gewoon van een extra coupletje of zouteloze solo voorzien, maar er waren ook 12"-es die het origineel in kwaliteit ver overstegen. Aan die laatste categorie geeft [ Maar wat is het? ] in samenwerking met DJ O'love ultiem respect in deze rubriek.

DJ O'love is overigens te huur! Voor allerlei diensten, maar toch voornamelijk voor het draaien van funky (deep-)house, US Garage, deep disco, funk en jazzfunk. Stuur hem eens geheel vrijblijvend en zonder aankoopverplichting een e-mail en maak een deal!
[ Keep on jumpin' ]

Laat ik beginnen met het citeren van een willekeurig couplet uit de 12" van vandaag.

Catch the rhythm and the beat
It's moving your body
When you start to feel the heat
You're in for the party
Music takes me where I want to be
Syncopation makes me high


Laat u niet misleiden, beste lezer: deze tekst gaat niet over dansen, maar gewoon over geile neukseks. Net als die andere grote hit van deze formatie, (Push, push) In the bush, de titel van deze rubriek en eigenlijk 90% van alle disco-muziek.

Keep on jumpin' van Musique, dat is de plaat (uit 1978) die in deze aflevering van [ I need twelve inches or more ] zijn rondjes draait. Musique bestond uit vier dames, waarvan sommigen met gouden onderstellen maar allemaal met gouden keeltjes: Jocelyn Brown, Angela Howell, Gina Tharps en Christine Wiltshire. De producer en schrijver van het nummer was Patrick Adams, ook wel bekend als God. Hij zorgde tevens voor het fijne uitstrijk-arrangement dat het nummer meteen al in het begin naar orgastische hoogten brengt.

Later, veel later, werd Keep on jumpin' nog een hit in uitvoeringen van respectievelijk Lisa Marie Experience (een wat minder geslaagd project van de dochter van Elvis en de dochter van Jimi Hendrix) en Todd Terry presents Martha Wash and Jocelyn Brown. Martha Wash, die zat dan weer in Two Tons of Fun, een formatie die al eerder in deze rubriek voorbij kwam zeilen en zo heeft alles met alles te maken. Maar dat wist u natuurlijk al.

Keep on Jumpin' - Musique[ Maar wat is het? ]