[ I need twelve inches or more ]


Kent u ze nog? Die grote zwarte schijven met aan elke kant één nummer? Er was een tijd (de tijd van beenwarmers, lolo-ballen en Snor) dat er van bijna iedere 7"-single ook een 12" verscheen. 12"-es hadden diepere groeven, vettere bassen, mooiere hoezen en vooral: langere nummers. Sommige nummers werden voor de 12"-versies gewoon van een extra coupletje of zouteloze solo voorzien, maar er waren ook 12"-es die het origineel in kwaliteit ver overstegen. Aan die laatste categorie geeft [ Maar wat is het? ] in samenwerking met DJ O'love ultiem respect in deze rubriek.

DJ O'love is overigens te huur! Voor allerlei diensten, maar toch voornamelijk voor het draaien van funky (deep-)house, US Garage, deep disco, funk en jazzfunk. Stuur hem eens geheel vrijblijvend en zonder aankoopverplichting een e-mail en maak een deal!
[ I can make you dance ]

Talkboxen rulen hard! Dat moet Roger Troutman gedacht hebben toen hij samen met zijn broers en nog wat loslopend muzikantenspul onder de naam 'Zapp' in 1983 I can make you dance opnam. Jongere lezertjes kennen Roger misschien nog wel van zijn solo-carrière (in 1987 scoorde hij een grote hit in Nederland met I wanna be your man) maar zijn beste werk bracht hij toch begin jaren '80 uit met Zapp. Zoals bijvoorbeeld de kneiter More Bounce to the Ounce (1980), waarmee u zelfs tijdens de pauze van de bejaardenbingo nog alle tjiks op de dansvloer krijgt.

Oh ja! Ik zei het al in de vorige aflevering: Disco is een ongezonde levensstijl. Roger werd in april van dit jaar doodgeschoten door zijn broer Larry, die daarna de hand aan zichzelf sloeg zoals dat heet.

I can make you dance - Zapp[ Maar wat is het? ]