[ I need twelve inches or more ]


Kent u ze nog? Die grote zwarte schijven met aan elke kant één nummer? Er was een tijd (de tijd van beenwarmers, lolo-ballen en Snor) dat er van bijna iedere 7"-single ook een 12" verscheen. 12"-es hadden diepere groeven, vettere bassen, mooiere hoezen en vooral: langere nummers. Sommige nummers werden voor de 12"-versies gewoon van een extra coupletje of zouteloze solo voorzien, maar er waren ook 12"-es die het origineel in kwaliteit ver overstegen. Aan die laatste categorie geeft [ Maar wat is het? ] in samenwerking met DJ O'love ultiem respect in deze rubriek.

DJ O'love is overigens te huur! Voor allerlei diensten, maar toch voornamelijk voor het draaien van funky (deep-)house, US Garage, deep disco, funk en jazzfunk. Stuur hem eens geheel vrijblijvend en zonder aankoopverplichting een e-mail en maak een deal!
[ Casanova ]

Nee! Vandaag alweer niet de Patrick Cowley-remix van I feel love door Donna Summer! Maar wel iets geheel anders: de 12" Casanova van de formatie Coffee. Van wie? Inderdaad, Coffee is nogal onbekend, zelfs op het onmetelijk grote Internet is er bijna niks over deze drie zusters te vinden (allenig dan dat ze nog wel 's wat achtergrondkoortjes voor Kool and the Gang hebben gedaan). Gelukkig mailde DJ O'love mij net het volgende: Coffee komt uit New York, Casanova was een hit in Engeland en het origineel werd reeds in de jaren zestig uitgebracht door Ruby Andrews, die tegenwoordig een goedlopende shoarmazaak heeft in de binnenstad van het Middelburgse stadje M.

Sinds vorige week ben ik de trotse bezitter van de enige LP die Coffee ooit uitgebracht heeft: Slippin' and Dippin'! Met behulp van de hoes van dat stuk vinyl komen we nog iets verder, maar niet al te veel.

Casanova is ook te vinden op deze LP (als opening van kant twee), volgens mij ook nog in precies dezelfde uitvoering als op de 12". De uiterst geile en tot het doen van de lasso uitnodigende arrangementen zijn afkomstig van Maurice 'Mantavani' Commander en het telefoonnummer van Coffee's manager (Frank Thames heet hij) is (312) 522-7682. (Inmiddels begin ik trouwens enorm zin te krijgen in een patat-shoarma met knoflooksaus maar snackbar Het Vraagteken is al een uur geleden gesloten - dat u niet denkt dat ik een rimpelloos leven leidt!)

Oh ja! De namen van de drie zusters zijn: Elaine Sims, Gwen Hester en Dee Dee Bryant. Die namen doen allerlei bellen bij mij rinkelen op diverse plaatsen in mijn achterhoofd, maar welke precies, dat weet ik niet.

Begin jaren negentig hebben de dames nog geprobeerd een come-back te maken onder de groepsnaam Rage Against the Coffee Machine, maar ook toen bleef het grote succes uit.

Casanova - Coffee[ Maar wat is het? ]