[ I need twelve inches or more ]


Kent u ze nog? Die grote zwarte schijven met aan elke kant één nummer? Er was een tijd (de tijd van beenwarmers, lolo-ballen en Snor) dat er van bijna iedere 7"-single ook een 12" verscheen. 12"-es hadden diepere groeven, vettere bassen, mooiere hoezen en vooral: langere nummers. Sommige nummers werden voor de 12"-versies gewoon van een extra coupletje of zouteloze solo voorzien, maar er waren ook 12"-es die het origineel in kwaliteit ver overstegen. Aan die laatste categorie geeft [ Maar wat is het? ] in samenwerking met DJ O'love ultiem respect in deze rubriek.

DJ O'love is overigens te huur! Voor allerlei diensten, maar toch voornamelijk voor het draaien van funky (deep-)house, US Garage, deep disco, funk en jazzfunk. Stuur hem eens geheel vrijblijvend en zonder aankoopverplichting een e-mail en maak een deal!
[ Thinking about your love ]

Ik maak het mezelf niet al te gemakkelijk de laatste weken; steeds kies ik 12"-es van artiesten waar hoegenaamd geen informatie over te vinden is. Vorige week had ik dat probleem al met de formatie Coffee, en vandaag wordt het ook lastig. Want waar hebben we het over? Skipworth & Turner! Die namen zeggen u hoogstwaarschijnlijk niets, maar als u de 12" van Thinking about your love zometeen beluistert zult u zeggen: 'Oh ja! Dat zijn Skipworth & Turner!'

Thinking about your love was de enige hit van Skipworth & Turner (in Nederland kwam het nummer overigens niet verder dan de tipparade), twee singer/songwriters uit New York. Hun creativiteit beperkte zich niet tot het schrijven en uitvoeren van muziek, ook wat betreft de marketing ervan hadden ze aardige ideeën. Bij CDNOW vond ik namelijk een greatest hits-album van ze met maar liefst dertien tracks, en van die dertien tracks heten er drie Thinking about your love! Een uiterst ingenieus concept voor een greatest hits-album.

Thinking about your love werd geproduceerd door Patrick Adams, die ook met rasartiesten als Bumblebee Unlimited en The Universal Robot Band heeft gewerkt.

Leuk detail voor de muziekkenners: de Canadese spijkerbroekrocker Bryan Adams is een volle neef van Patrick! Iets wat moeilijk te begrijpen is als u eens goed naar deze foto van Patrick kijkt, maar ja, ook in de muziekwereld zijn de wegen van de Heer ondoorgrondelijk.

Thinking about your love - Skipworth & Turner[ Maar wat is het? ]