Nelson Mandelabrug [ Nelson Mandelabrug ]

Dit is de Nelson Mandelabrug. Er mogen alleen negers overheen. (Blanken worden geacht de Abel Tasmanbrug te nemen, even verderop.) De brug dateert uit de tijd dat Mandela nog gevangen zat op Paaseiland, en werd naar hem vernoemd bij wijze van steunbetuiging aan Mandela's strijd tegen apartheid.

En van de eerste dingen die Mandela deed toen hij in 1990 eindelijk vrij man was, was een brief schrijven aan de burgemeester van Utrecht om deze, de burgemeester dus, te bedanken. Mandela noemde de naamgeving van de brug in die brief 'een zeer moedige daad', die meer voor het gevecht tegen racisme had betekend 'dan welke politieke druk op Zuid-Afrika dan ook'. Naar verluidt besloot hij zijn schrijven met een oprecht gemeend 'Keep it real, homies!'

Door zijn hoge en stevige pijlers is deze brug tevens uitstekend geschikt om uw eigen aan te verhangen, wanneer u de hypotheek van uw 'stadswoning' niet meer kunt opbrengen, of gewoon omdat u er niks aan vindt, aan leven.Ik vind het leven één groot feest! Volgende pagina!