[ De zin van het leven ]


Zo rond theetijd, als de voormiddagse gelijkmoedigheid van de ziel (deze quote © Friedrich Nietzsche) mij al een paar uur lang verlaten heeft, ga ik vaak nadenken over de zin van het leven.

Meestal verzanden de gedachten die dan in mij opkomen in oeverloze herhalingsoefeningen rondom grote woorden als Identiteit, Eten, Muziek, Ongeremde (vaak in combinatie met Sex), Literatuur of het getal 42. Vandaag kreeg ik echter een wat pragmatischer gedachte: in de almaar uitdijende informatiebrij van het Internet moet het antwoord toch te vinden zijn!

Een goed plan! Nu nog uitvoeren. Welgemoed startte ik mijn Internet Explorer en ging naar http://www.zoek.nl. Daar typte ik 'Wat is de zin van het leven?' in en drukte vol verwachting op de 'Zoek'-button. En daar kwam reeds het antwoord op mijn scherm:


En het antwoord is...

Dat is het dus. De zin van het leven is een niet werkend JavaScript. 'Object wordt verwacht', staat er nog ten overvloede bij, waarschijnlijk doelend op de vele momenten van vertwijfeling in het leven wanneer je een object verwacht, maar niet precies weet wat het is en wanneer het dan wel moet komen.

Laat dit even rustig op u inwerken, lezer. Ik heb dat ook gedaan. Het spreekt vanzelf dat ik met dit antwoord van zoek.nl geen genoegen nam en mijn speurtocht voort zou zetten. Volgende keer meer. Spannend![ Maar wat is het? ]