[ Area 52 ]


Al een paar weken had Oxysept moeite met slapen, geheel tegen zijn natuur in. Hij bleef maar nadenken over twee dingen: een artikel over ufo's dat hij had gelezen in de Wired en de mysterieuze witte vlek die hij had aangetroffen op een kaart van de omgeving, afkomstig van Lokatienet.nl.

Vondellaan

Wat [ Area 52 ] betekende hoefde je Oxysept niet uit te leggen. Area 51+1! En was dit misschien ook een verklaring voor die witte lichtflitsen die Oxysept de laatste tijd regelmatig vanuit zijn bed door het raam kon zien en waardoor hij zijn knuffel Eeyore nog dichter tegen zich aandrukte?

Tijdens weer zo'n doorwaakte nacht wist hij het ineens zeker: er moest een geheime landingsplaats voor ufo's zijn vlak naast zijn huis! Oxysept schoot rechtop in zijn bed en greep de telefoon om R. te bellen, directeur van UseLab en bij Oxysept bekend van het maandelijkse internetgoeroe-topoverleg. R. had wel vaker met aliens te maken gehad vanuit zijn functie bij de overheid, en kon vast klaarheid brengen in deze zaak!

R. was gelukkig nog wakker (hij zat al veertien uur onafgebroken te Quaken, zo meldde hij terwijl het geluid van een kettingzaag op de achtergrond klonk) en een afspraak was snel gemaakt. De volgende dag, bij het eerste straaltje zonlicht, zouden de twee directeuren gewapend met een digitale camera op onderzoek uit gaan.

Spannend! Vertel me meer!